Vendéglátás: üzemi konyha

Kérdés: Társaságoknál üzemi konyha működik. Üzleti partnereinket sok esetben az üzemi konyhában látjuk vendégül. A reprezentációval kapcsolatos áfát levonjuk. A szolgáltatott reprezentációról belső számlát készítünk, amely alapján a szolgáltatás értékét árbevételként számoljuk el a reprezentációs költségekkel szemben. A reprezentációs szolgáltatás után keletkezik-e áfafizetési kötelezettség?
Részlet a válaszából: […] ...minősül, nagyon fontos, hogy a költségek teljes körű elkülönítése, gyűjtése, továbbá a költségek megosztásánál alkalmazott vetítési alapok (mutatók) megfelelően dokumentáltak, utólag is ellenőrizhetők legyenek.Az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.17....[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. augusztus 1.
Kapcsolódó címke:

Jóléti és kulturális költségek elszámolása

Kérdés: 2001-től a személyi jellegű egyéb kifizetések tartalma kibővült, többek között a jóléti és kulturális költségekkel is. Szövetkezetünk saját üdülőt üzemeltet, annak költségei hogyan számolandók el a személyi jellegű egyéb kifizetések között?
Részlet a válaszából: […] ...is volt, akkor a saját üdülő összes üzemeltetési költségét megfelelő naturális mutató (a költségek változását jól jellemző vetítési alap, például fő/éjszaka) segítségével meg kell osztani, és csak az üdültetésre jutó részt kell az előbbiek szerint...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. december 6.