Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...egyéb kifizetések között elszámolni: saját előállítású eszközök aktivált értékeként, mint saját étkeztetési szolgáltatást a vásárolt készletek között állományba venni: T 271 – K 582; majd a vásárolt készletek között állományba vett szolgáltatást...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék:  

A kettős könyvvitelre való áttérés szabályai

Kérdés: Melyek az egyszeres könyvvitelről a kettős könyvvitelre való áttérés számviteli szabályai az új Szt. hatálya alá tartozó vállalkozásoknál?
Részlet a válaszából: […] ...az eredménytartalékkal szemben elszámolni (T 52, 53 – K 413); 2001-ben vagy azt megelőző üzleti évben már felhasznált, értékesített vásárolt készletek miatti kötelezettség (nem kapcsolódik a vásárolt készletek nyitóállományához), s amellyel azonos...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. május 17.