Ételkészítés nyersanyagának elszámolása


Helyesen értelmezzük-e, hogy a vendéglátásban az ételkészítéshez felhasznált nyersanyagokat most is – mint korábban – az eladott áruk beszerzési értékeként és nem anyagköltségként kell elszámolni?


Megjelent a Számviteli Levelekben 2002. március 14-én (30. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 588

[…] hogy az ételek előállításához felhasznált vásárolt anyagok nem minősülnek kereskedelmi árunak, hiszen azokat nem változatlan formában értékesítik, azokat az ételek előállításához, a vendéglátó tevékenységéhez felhasználják. Ezért nem az eladott áruk beszerzési értékeként […]
 
Kapcsolódó címke:
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.