Saját üdülőnél az üdülési hozzájárulás elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni a saját üdülőben üdültetett munkavállalók üdülési hozzájárulását?
Részlet a válaszából: […] ...elsődlegesen az 5. Költségnemek számlaosztály megfelelő számláin kell elszámolni. (Amennyiben az üdülőben a reggelin kívül egyéb étkeztetést is biztosítanak, indokolt annak a költségeit elkülönítetten könyvelni, az étkeztetés adóztatására...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2018. április 26.

Saját konyhánál az étkezési hozzájárulás elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha a cégnél üzemi konyha van?
Részlet a válaszából: […] ...esetében a jövedelemnek minősülő juttatás értékének meghatározásához elsődlegesen meg kell állapítani a saját konyhán történő étkeztetés közvetlen önköltségét.A saját konyhán történő étkeztetés közvetlen önköltsége a saját konyha működtetésének...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2017. november 9.

Üdülőingatlan költségeinek elszámolása

Kérdés: Cégünk üdülőingatlant vásárolt azzal a céllal, hogy az a dolgozók és közeli hozzátartozóik üdülését szolgálja. Az üdülő fenntartási költségeit (áfával növelt összegben) a vállalkozás költségei között elszámoljuk. Elszámolható-e adómentes üdülési szolgáltatásként a dolgozók és hozzátartozóik üdülése? Miként csökkenthetők ezzel a természetbeni juttatásként elszámolandó üzemeltetési költségek? Hogyan kell ennek a könyvviteli nyilvántartásokban megjelennie?
Részlet a válaszából: […] ...számláin kell elszámolni. (A saját üdülő üzemeltetésiköltségeitől elkülönítetten kell kimutatni a saját üdülőben biztosítottétkeztetés, továbbá a saját konyha költségeit.) Ilyenek– a saját üdülő – mint épület – terv szerintiértékcsökkenési...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2008. június 12.

Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...kérdésben leírtak alapján sajátosan kell az étkeztetéshez felhasznált saját előállítású termékek értékét meghatározni. Ha a saját előállítású terméket közvetlenül értékesítenék, akkor természetesen közvetlen önköltségen, de az eladási ár nem...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.