Saját üdülőnél az üdülési hozzájárulás elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni a saját üdülőben üdültetett munkavállalók üdülési hozzájárulását?
Részlet a válaszából: […] ...tekintettel a 70. § (4) bekezdésében foglaltakra. Üdülési hozzájárulás esetében is a jövedelemnek minősülő juttatás értéke, ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott szolgáltatásnál a szokásos piaci értéke vagy abból az a rész, amelyet a magánszemély nem...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2018. április 26.

Saját konyhánál az étkezési hozzájárulás elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha a cégnél üzemi konyha van?
Részlet a válaszából: […] ...tekintettel a 70. § (4) bekezdésében foglaltakra.Étkezési hozzájárulás esetében a jövedelemnek minősülő juttatás értéke, ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott szolgáltatásnál a szokásos piaci értéke vagy abból az a rész, amelyet a magánszemély nem...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2017. november 9.

Rendezvényszervezésen étel, ital

Kérdés: A kft. rendezvényszervezéssel is foglalkozik. Van olyan megrendelője, aki a rendezvényre ételt, italt is kér. A kft. gyakorlata az, hogy az étel és ital árát nem tünteti fel külön a megrendelő részére kiállított számlán. Kérdés, hogy a rendezvényszervezéssel foglalkozó kft. az étel- és italszámlákat milyen jellegű költségként számolhatja el, áfát visszaigényelhet-e, lehet-e reprezentáció, illetve milyen adókat kell utána fizetni?
Részlet a válaszából: […] ...között kell elszámolni.Az Szja-tv. 70. §-a (3) bekezdésének b) pontja alapján egyesmeghatározott juttatásnak minősül az olyan ingyenes vagy kedvezményes termék,szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, amelynek igénybevételéreegyidejűleg...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2011. szeptember 8.

Munkahelyi étkeztetés saját konyhán

Kérdés: Konyhát is üzemeltető vendéglátó-ipari kft. alkalmazottai számára természetbeni juttatásként biztosítja a munkahelyi étkezést. Az egy dolgozó által elfogyasztott étel értékét úgy határozzák meg, hogy kiszámítják az egy adag elkészítéséhez felhasznált különböző nyersanyagok értékét, és ezt számolják el személyi jellegű egyéb kifizetésként. Helyes az így kiszámított önköltségi ár? Mi lesz az áfafizetés alapja, ha a kiszámított önköltségi ár a külsősök által fizetendő menüár 40-50%-a vagy 60-70%-a?
Részlet a válaszából: […] ...alapján természetbeni juttatás révén a magánszemély általmegszerzett bevételnek (jövedelemnek) azon összeg minősül, amely megegyezik azingyenesen vagy kedvezményesen jutatott termék, szolgáltatás szokásos piaciértékével, illetve abból azzal a résszel, amelyet...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. március 16.