5 cikk rendezése:
1. cikk / 5 Munkahelyi étkeztetés
Kérdés: Kifőzdét üzemeltető cégnél az alkalmazottak természetbeni étkeztetése megvalósul. Van-e nyilvántartás vezetésén kívül egyéb kötelezettsége a cégnek? Kell-e étkezésre jogosító utalványt kiállítani, illetve vásárolni? A kifőzde könyvelésében hogyan szerepeljen az igénybe vett étkezés?
2. cikk / 5 Étkezési utalvány elszámolása
Kérdés: A munkavállalók részére havonta adott étkezési utalványokat mikor számoljuk el költségként? Arra a hónapra, amelyikre jár, vagy amelyikben a munkavállaló azt átvette? A decemberre járó, január hónapban (bérkifizetéssel egyidejűleg) átadott utalványok értékét el kell-e időbelileg határolni?
3. cikk / 5 Étkezési utalványok nyilvántartása
Kérdés: Dolgozóink ebéd-hozzájárulásként étkezési utalványt kapnak 1400 Ft értékben. Az utalványokat korábban megrendeljük és megkapjuk, de csak később kerül sor tényleges szétosztásukra. Ezen időszak alatt hogyan kell az utalványokat nyilvántartani?
4. cikk / 5 Üdülési csekk elszámolása
Kérdés: Hogyan kell elszámolni az adott és a kapott üdülési csekket?
5. cikk / 5 Utazási utalvánnyal történő költségtérítés
Kérdés: Belföldi és külföldi részére adott, utazási utalvánnyal történő költségtérítés esetén milyen adó- és tb-teherrel kell számolnia a kifizetőnek?