Munkahelyi étkeztetés

Kérdés: Kifőzdét üzemeltető cégnél az alkalmazottak természetbeni étkeztetése megvalósul. Van-e nyilvántartás vezetésén kívül egyéb kötelezettsége a cégnek? Kell-e étkezésre jogosító utalványt kiállítani, illetve vásárolni? A kifőzde könyvelésében hogyan szerepeljen az igénybe vett étkezés?
Részlet a válaszából: […] ...Azigénybe vett természetbeni étkezés értékét – az áfát is magában foglaló -fogyasztói áron kell számításba venni, bár a számviteli elszámolásokban azt nemfogyasztói áron kell könyvelni.A kifőzde üzemeltetésének (működtetésének, fenntartásának)...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. május 11.
Kapcsolódó címke:

Munkahelyi étkeztetés

Kérdés: Tekinthető-e munkahelyi étkeztetésnek, ha egy pékséget is üzemeltető vállalkozás a dolgozók egy meghatározott körének a saját pékségében előállított termékekből juttat napi 200 Ft önköltségi értéken? Mi legyen a minimális dokumentálása ennek? Juttathat-e a dolgozók egy másik körének ugyanilyen értékben a saját konyháról (ez másik telephely) melegétkeztetést, vagy egységesnek kell lennie? Hogyan történik a számviteli elszámolás?
Részlet a válaszából: […] ...előállított termékekbőljuttatott termékeket is, a saját konyháról biztosított melegétkeztetést is, függetlenülattól, hogy a számviteli elszámolásban a személyi jellegű egyéb kifizetésekközött a pékségben előállított termékek, illetve a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. december 8.
Kapcsolódó címke: