Munkaruházati termékek elszámolása

Kérdés: Mi tartozik a munkaruházati termékek körébe? Ezen termékeket az eszközök közé kell besorolni, vagy költségként a személyi jellegű egyéb kifizetések között számolandók el? Ha az eszközök közé tartozik, akkor milyen eszköz? Ha a munkavállaló kilép, és a kihordási idő még nem telt el, mi történik a munkaruházati termékkel?
Részlet a válaszából: […] ...(elsődlegesen beruházásként kell elszámolni). A rendeltetésszerű használatbavételkor azonban – tekintettel arra, hogy ezen termékek egyedi bekerülési, előállítási értéke jellemzően nem haladja meg a 100 ezer forintot – egy összegben terv szerinti...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2018. május 10.

Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...személyi jellegű egyéb kifizetéseket az 55. számlacsoportban.A saját konyha üzemeltetési költségeit célszerű havonta, de legalább negyedévenként megállapítani, és a kérdező társaságnál a saját dolgozók, illetve a más vállalkozások alkalmazottai (a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.

Étkezési hozzájárulás elszámolása a saját konyhánál

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha az egyházi intézménynek saját konyhája van?
Részlet a válaszából: […] ...továbbá közvetlenül felmerült személyi jellegű egyéb kifizetéseiket az 55. számlacsoportban.Célszerű havonta, de legalább negyedévenként megállapítani a felsorolt költségek együttes összegét, amelyet nevezzünk a saját konyhán történő étkeztetés...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. december 11.