Meleg étel biztosítása

Kérdés: A cég a dolgozók részére megrendeli és kihozatja a meleg ételt. Erről a cég nevére készül a számla. Ebben az esetben hogyan kell elszámolni az étkeztetést? Milyen nyilvántartás szükséges?
Részlet a válaszából: […] ...amely nyilvántartás biztosítja, hogy az étkezésbenrészt vevők által igénybe vett adagok (étkezési napok) száma havonta, esetlegnegyedévenként meghatározható, továbbá biztosítja az egy adagra (egy főétkezési napjára) jutó étkezési költségek...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2008. március 20.
Kapcsolódó címke:

Munkahelyi étkeztetés

Kérdés: Kifőzdét üzemeltető cégnél az alkalmazottak természetbeni étkeztetése megvalósul. Van-e nyilvántartás vezetésén kívül egyéb kötelezettsége a cégnek? Kell-e étkezésre jogosító utalványt kiállítani, illetve vásárolni? A kifőzde könyvelésében hogyan szerepeljen az igénybe vett étkezés?
Részlet a válaszából: […] ...aSzámviteli Levelek 90. számában az 1848. kérdésre adott válaszban).A kifőzde üzemeltetési költségeit célszerű havonta, delegalább negyedévenként megállapítani, és a társaság alkalmazottai, illetve atérítést fizetők (a vendégek) által igénybe vett...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. május 11.
Kapcsolódó címke: