Vendéglátás nyersanyagának nyilvántartása

Kérdés: A vendéglátóegységeinknél a felhasznált nyersanyagokat az árukészletek között tartjuk nyilván. Helyes-e gyakorlatunk? A különböző szakkönyvekben – e témában – egymástól teljesen eltérő álláspontokkal találkozunk.
Részlet a válaszából: […] ...a vendéglátó tevékenységhez felhasználják. (Ezért nem az eladott áruk beszerzési értékeként kell felhasználásukat elszámolni, hanem anyagköltségként!)Téves az a minősítés, amelyik a végzett vendéglátó tevékenység alapján minősíti a vendéglátáshoz...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. október 25.

2001. évi nyitómérleg, 2001. évi éves beszámoló bázisadatai

Kérdés: A számviteli törvény változásai miatt hogyan történjen a 2001. évi nyitótételek könyvelése? Milyen rendezőtételeket kell könyvelni? Kell-e rendezőmérleg? Hogyan lehet a 2000. évi mérleg záróadatait, a 2000. évi eredménykimutatás tárgyévi adatait a megváltozott sémának, tartalomnak megfeleltetni?
Részlet a válaszából: […] ...bevételek sorból--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------05. Anyagköltség 05. Anyagköltség 06. Igénybe vett szolgáltatások értéke ...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. február 22.
1
7
8