Külföldi napidíj kiszámítása

Kérdés: Kérem, szíveskedjenek egy példán keresztül bemutatni, hogyan kell kiszámítani a külföldi napidíj összegét!
Részlet a válaszából: […] ...ideértve különösen a külszolgálatot és az ezzel összefüggő utazást.A külföldi kiküldetés napidíja elszámolásának elsődleges bizonylata a kiküldetési rendelvény. Az Szja-tv. 3. §-ának 83. pontja részletesen előírja a kiküldetési rendelvénnyel...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2022. január 13.

Külföldi napidíj kiszámítása

Kérdés: Kérem, szíveskedjenek egy példán keresztül bemutatni, hogyan kell kiszámítani a külföldi napidíj összegét!
Részlet a válaszából: […] ...ideértve különösen a külszolgálatot és ezzel összefüggő utazást.A külföldi kiküldetés napidíja elszámolásának elsődleges bizonylata a kiküldetési rendelvény. Az Szja-tv. 3. §-ának 83. pontja részletesen előírja a kiküldetési rendelvénnyel...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2020. április 23.

Külföldi napidíj könyvelése

Kérdés: Külföldi napidíj könyvelése a valutapénztárban, és feladása a munkabér számfejtése után.
Részlet a válaszából: […] ...napján érvényes devizaárfolyamon,T 389 – K 382 – a valutapénztár valutacsökkenésének elszámolása a valuta átvételének bizonylata alapján,T 8761 – K 389, illetve T 389 – K 9761- a 389. számla egyenlegének megfelelően az árfolyam-különbözet...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2019. március 21.

Jelképes értéken számlázott juttatások

Kérdés: Olvastam egy cikket, amelyben azt írták, hogy a vállalati rendezvényeken, konferenciákon fogyasztott ételek, italok, kávé esetében, ha a résztvevők minimális összegű (akár 1 forint) térítést fizetnek érte és bizonylatot kapnak, már nem minősül reprezentációnak. Valós ez az információ?
Részlet a válaszából: […] ...okmány) szerinti (általános forgalmi adót is tartalmazó) értékéből, a saját előállítású termék, szolgáltatás esetében a bizonylattal igazolt közvetlen költségből (általános forgalmi adóval együtt), ezek hiányában – valamint, ha az előzőek szerint...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. május 3.