Sajátos személyi jellegű egyéb kifizetések IV.

Kérdés: A Számviteli Levelek 412. számában a 8018. kérdésre adott válasz folytatása.
Részlet a válaszából: […] ...a külföldi napidíj, a belföldi, illetve a nemzetközi árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatottak belföldi, illetve külföldi kiküldetése esetén adott költségtérítés,= a Munka Törvénykönyve szerint a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2019. október 24.

Sajátos személyi jellegű egyéb kifizetések

Kérdés: Az eredeti kérdést a Számviteli Levelek 409. számában a 7987. kérdés tartalmazza, emiatt itt azt nem ismételjük meg. Az eredeti kérdésre itt csak a jóléti és kulturális költségekre, az egyéb személyi jellegű kifizetésekre vonatkozik a válasz.
Részlet a válaszából: […] ...összeg;– jubileumi jutalom, a tárgyjutalom;– az áruszállításban és személyszállításban gépkocsivezetőként és árukísérőként foglalkoztatottak részére fizetett költségtérítés stb.Munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésA 39/2010. (XII. 26.) Korm...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2019. szeptember 12.

Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...vett szolgáltatások költségeit (ideértve a nyersanyagok beszállításának a költségeit is) az 52. számlacsoportban, a saját konyhán foglalkoztatottak (szakácsok, felszolgálók, konyhai személyzet stb.) elszámolt közvetlen munkabérét és a közvetlen bérek járulékait...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.

Étkezési hozzájárulás elszámolása a saját konyhánál

Kérdés: Hogyan kell elszámolni és könyvelni az étkezési hozzájárulást, ha az egyházi intézménynek saját konyhája van?
Részlet a válaszából: […] ...vett szolgáltatások költségeit (ideértve a nyersanyagok beszállításának költségeit is) az 52. számlacsoportban,= a saját konyhán foglalkoztatottak (szakácsok, felszolgálók, konyhai személyzet stb.) elszámolt munkabérét és annak járulékait az 54. és 56...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. december 11.

Sportbérletek könyvelése

Kérdés: Hogyan kell könyvelni a dolgozók részére térítésmentesen biztosított fitnesz-, illetve teniszbérletet?
Részlet a válaszából: […] ...(31 százalék): T 561 – K 473;= munkaadóijárulék-fizetési kötelezettség (3 százalék): T 563 – K 463;nem a vállalkozás által foglalkoztatottaknál az utóbbi kettő helyett:= egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség (11 százalék): T 562 – K 463...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. december 6.