3 cikk rendezése:
1. cikk / 3 Meleg étel biztosítása
Kérdés: A cég a dolgozók részére megrendeli és kihozatja a meleg ételt. Erről a cég nevére készül a számla. Ebben az esetben hogyan kell elszámolni az étkeztetést? Milyen nyilvántartás szükséges?
2. cikk / 3 Vendéglátás: üzemi konyha
Kérdés: Társaságoknál üzemi konyha működik. Üzleti partnereinket sok esetben az üzemi konyhában látjuk vendégül. A reprezentációval kapcsolatos áfát levonjuk. A szolgáltatott reprezentációról belső számlát készítünk, amely alapján a szolgáltatás értékét árbevételként számoljuk el a reprezentációs költségekkel szemben. A reprezentációs szolgáltatás után keletkezik-e áfafizetési kötelezettség?
3. cikk / 3 Személygépkocsi-használat költségeinek elszámolása
Kérdés: A kiküldetési rendelvényen elszámolt személygépkocsi-használat üzemanyagköltségét és a 3 forintos fenntartási költséggel számított összeget, valamint a 3 forintnál magasabb elszámolt összeget hol kell elszámolni, az igénybe vett szolgáltatások vagy a személyi jellegű egyéb kifizetések között?