Munkahelyi étkeztetés saját konyhán

Kérdés: Konyhát is üzemeltető vendéglátó-ipari kft. alkalmazottai számára természetbeni juttatásként biztosítja a munkahelyi étkezést. Az egy dolgozó által elfogyasztott étel értékét úgy határozzák meg, hogy kiszámítják az egy adag elkészítéséhez felhasznált különböző nyersanyagok értékét, és ezt számolják el személyi jellegű egyéb kifizetésként. Helyes az így kiszámított önköltségi ár? Mi lesz az áfafizetés alapja, ha a kiszámított önköltségi ár a külsősök által fizetendő menüár 40-50%-a vagy 60-70%-a?
Részlet a válaszából: […] ...választ azzal kell kezdeni, hogy a saját konyhán történőétkeztetés költségeinek meghatározásánál nem elegendő csak az elkészítéshezfelhasznált különböző nyersanyagok értékét számításba venni, kalkulálni kell asaját konyha üzemeltetésének (tárgyi...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. március 16.
Kapcsolódó címke:

K+F közvetlen költségei

Kérdés: A Tao-tv. szerint az adózás előtti eredményt csökkenti az alapkutatás, az alkalmazott kutatás vagy a kísérleti fejlesztés közvetlen költsége. Az Szt. értelmező rendelkezést ad a kutatásra, a kísérleti fejlesztésre. Milyen költségek tartoznak ezen tevékenységek közvetlen költségébe, amit adóalap-csökkentő tételként figyelembe lehet venni?
Részlet a válaszából: […] ...megfogalmazottakértelmezésével kezdjük.Az alap- és alkalmazott kutatás, a kísérleti fejlesztés (atovábbiakban: K+F tevékenység) költségeit – a közvetlen költségeket, aközvetett költségeket és az általános költségeket egyaránt – a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. január 20.
Kapcsolódó címke: