3 cikk rendezése:
1. cikk / 3 Ételkészítés nyersanyagának elszámolása
Kérdés: Helyesen értelmezzük-e, hogy a vendéglátásban az ételkészítéshez felhasznált nyersanyagokat most is mint korábban az eladott áruk beszerzési értékeként és nem anyagköltségként kell elszámolni?
2. cikk / 3 Vendéglátás nyersanyagának nyilvántartása
Kérdés: A vendéglátóegységeinknél a felhasznált nyersanyagokat az árukészletek között tartjuk nyilván. Helyes-e gyakorlatunk? A különböző szakkönyvekben – e témában – egymástól teljesen eltérő álláspontokkal találkozunk.
3. cikk / 3 Külföldi megrendelésre előállított termék
Kérdés: A kft. külföldi partnerétől előleget kapott devizában egy gyártógép elkészítésére. Az elkészült gépet a külföldi partner nem viszi ki az országból. Lehet-e export, mivel csak a géppel előállított termék megy ki az országból, amelyet a kft. külön számláz és a külföldi partner külön is fizet ki. Mi lesz a devizaelőleggel, ha a gép nem lesz a magyar kft. tulajdona?