Munkahelyi étkeztetés

Kérdés: Kifőzdét üzemeltető cégnél az alkalmazottak természetbeni étkeztetése megvalósul. Van-e nyilvántartás vezetésén kívül egyéb kötelezettsége a cégnek? Kell-e étkezésre jogosító utalványt kiállítani, illetve vásárolni? A kifőzde könyvelésében hogyan szerepeljen az igénybe vett étkezés?
Részlet a válaszából: […] ...üzemeltetésének (működtetésének, fenntartásának),a kifőzdében történő étkeztetésnek a költségeit elsődlegesen az 5. Költségnemekszámlaosztály megfelelő költségnemszámláin kell elszámolni (részletesen aSzámviteli Levelek 90. számában az 1848. kérdésre...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. május 11.

Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...össze.A saját konyha üzemeltetésének (működtetésének, fenntartásának) költségeit elsődlegesen az 5. Költségnemek számlaosztály megfelelő számláin kell elszámolni: a saját konyha tárgyi eszközeinek (beleértve a konyhaépületet is) terv...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.

Üdülési csekk elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni az adott és a kapott üdülési csekket?
Részlet a válaszából: […] ...mint igénybe vett szolgáltatás költségeit számolja el. Az előállított, de még nem értékesített üdülési csekket a 0. Nyilvántartási számlák számlaosztályban kell nyilvántartásba venni.Az üdülési csekkek értékesítésének, illetve beváltásának...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. november 22.