Keresés eredménye

16 találat a megadott adóbevallás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.
1. találat: Adóbevallási tervezet alkalmazásának feltételei
Kérdés: Az elmúlt időszakban egy új bevallási módról olvastam, nevezetesen az úgynevezett adóbevallási tervezetről. Szíveskedjenek részletezni ennek a lényegét!
Részlet a válaszból: […]beazonosítást biztosító elektronikus hozzáféréssel rendelkezzen. Az, hogy ez utóbbi pontosan mit jelent, ma még nem tudható, de biztosan egy könnyen elérhető, az adótitok megőrzésének is megfelelő technikáról van szó.Fontos jellemzője az adómegállapításnak, hogy ez nem a magánszemély előzetes választásához kötött, hanem az adóhatóság a rendelkezésére álló kontrolladatok alapján azoknak a magánszemélyeknek készíti el az adóbevallási tervezetét, akik sem bevallási nyilatkozatot nem tettek, sem munkáltatói elszámolást nem választottak.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. február 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6895
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Átalakuláshoz kapcsolódó bevallások
Kérdés: A bt. átalakul kft.-vé. A kft.-vé átalakulás bejegyzése október 1-jével megtörtént. Kérem tájékoztassanak a bt.-t lezáró számviteli beszámoló határidejéhez kapcsolódó bevallásokról, munkaügyi teendőkről! Mely bevallásokat milyen határidővel kell leadni?
Részlet a válaszból: […]kötelezettséget ír elő (például az átalakuláskor). A soron kívüli adóbevallást az éves elszámolású adókról (társasági adó, különadó, helyi iparűzési adó stb.) a számviteli törvényben a beszámoló elkészítésére előírt határidőn belül, azaz az átalakulás napját követő 90 napon belül kell benyújtani. Azokról az adókról, amelyeknél az adómegállapítási időszak egy hónap, egy negyedév, a bevallással még le nem fedett időszakról a soron kívüli adóbevallási kötelezettséget kiváltó eseményt (az adott esetben az átalakulás miatti megszűnést) követő 30 napon[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3967
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
3. találat: Előtársasági bevallási kötelezettség
Kérdés: 2007. 10. 31-én megalapított (alanyi adómentes) kft.-t (ügyvédi mulasztás miatt) a cégbíróság nem jegyezte be, a tulajdonos részére a mai napig sem az ügyvédnő, sem a cégbíróság semmiféle értesítést nem küldött. Elektronikus bevallások beadása során, az APEH-törzsadatok lekérdezésével derült ki a "megszűnésalattiság" ténye. Kérdésem: Ha sikerül kideríteni a dátumokat, milyen bevallásokat, milyen határidőre kell beadni? A társaság tevékenységet végzett, abból eredménye származott. (Az ügyvezető 36 órás munkaviszony melletti főállású társas vállalkozó, díjazást nem vett fel, járulékfizetési kötelezettsége emiatt nem volt.) A megszűnés során keletkezett eredmény felosztása milyen adókat keletkeztet a magánszemély részére? Kell-e egyáltalán beszámolót készíteni, vagy csak zárómérleget, vagyonfelosztást?
Részlet a válaszból: […]egy negyedév, a bevallással még le nem fedett időszakról a soron kívüli adóbevallási kötelezettséget kiváltó eseményt követő 30 napon belül kell eleget tenni. Az Szt. 135. §-a szerint a beszámolási kötelezettségnek a cégjegyzékbe való bejegyzés, illetve a cégbejegyzés iránti kérelem jogerős elutasítása, vagy a cégbejegyzési eljárás megszüntetése napját követő 90 napon belül[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. május 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3676
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
4. találat: Eho az szja-bevallásban
Kérdés: 1 millió forintot meghaladó bérleti díjból a kifizető az szja-n kívül a százalékos eho összegét is levonta. A magánszemély az szja-bevallás melyik sorában tüntetheti fel a kifizető által tőle levont ehót? Vagy ebben az esetben nem kell bevallani a 4 százalék eho-fizetési kötelezettséget? Vagy a kifizető tévesen vonta le az ehót?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3234
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
5. találat: Végelszámolás bevallásai
Kérdés: Egy bt. végelszámolásának kezdetén, a végelszámolási folyamat során, illetve befejezésekor milyen bevallásokat kell készítenie és milyen határidőkkel?
Részlet a válaszból: […]benyújtani. A két bevallás közötti időszakról e törvény általános rendelkezései szerint kell a bevallási kötelezettségeket teljesíteni. Az éves elszámolású adókról a két bevallás közötti időszakban bevallást csak akkor kell benyújtani, ha az időszak hosszabb, mint 12 hónap. Végelszámolás esetén az adóhatóság a tevékenységet záró adóbevallás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. július 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3204
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
6. találat: Szja-bevallás egyéni vállalkozónál (eva)
Kérdés: A heti 36 órában foglalkoztatott egyéni vállalkozó akkor adja le szja-bevallását is, amikor a vállalkozói tevékenységének bevallási határideje van. A két nyomtatvány integrálva is van. Mi a helyzet a hasonló evás vállalkozóval? Február 15-éig bevallja evás tevékenységét külön nyomtatványon, majd az szja-bevallásra nyitva álló határidőig a foglalkoztatottként, főmunkaidőben keresett jövedelmét, esetleg a munkáltatója vagy az APEH szolgáltatását igénybe véve? Kötődik-e ez esetben az szja-bevallás a vállalkozói (evás) bevallás időpontjához?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. május 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3114
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
7. találat: Személyijövedelemadó-bevallás (eva)
Kérdés: A 0653-as bevallást, mint evás, mikor kell beadnom? 2007. 02. 15. vagy 2007. 05. 20.? (Van 2006-ban munkaviszonyos jövedelmem is, 2006. 08. 01-jétől főállású evás vagyok.)
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. április 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3063
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
8. találat: Bevallás évközi osztalékról
Kérdés: Francia alapítású magyar cég 2006. 03. 31-ével eltérő üzleti évre vált. Az új üzleti év 2006. április 1-jétől 2007. március 31-éig tart. A francia tulajdonos a csonka év utolsó napján (március 31.) osztalékot vett fel franciaországi bankjában. A fizetendő osztalékadó kulcsa 15 százalék (illetőség- és haszonhúzói igazolás megvan). Milyen nyomtatvány alkalmazható ezen osztalék bevallásához? A 06081-es nem kellett, mert éves bevalló.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. október 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2840
Kapcsolódó tárgyszavak:
9. találat: Társaságiadó-alap helytelen megállapítása
Kérdés: A 2004. évi társaságiadó-alapot számítási hiba miatt eltévesztettem. Az APEH felszólítására levélben helyesbítettem az érintett sorokat. Az adó összegének változását 2005-ben tudom csak könyvelni. Hogyan? Az eltérés csak néhány ezer forint, nem jelentős összegű a hiba.
Részlet a válaszból: […]- az adott esetben - a 2005. évi adóbevallás elkészítésénél. Számviteli szempontból egyértelmű, hogy csak önellenőrzéssel könyvelhető a 2004. évi fizetendő társasági adó módosítása, függetlenül attól, hogy mi volt a módosítás oka. Mivel a módosítást csak 2005-ben lehet könyvelni, a 891. számla elkülönített alszámláján,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2368
10. találat: Elhatárolt veszteség kimutatása az adóbevallásban
Kérdés: Az elhatárolt veszteség adózás előtti eredménye csökkentésének feltétele-e, hogy az adózás előtti eredményt csökkentő tételek első sorának a) oszlopában feltüntesse az adózó a továbbvihető veszteséget? Fel kell-e tüntetni abban az évben is, amikor nem él levonási lehetőséggel? Elegendő-e analitikus nyilvántartásban vezetni a továbbvihető veszteséget?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. szeptember 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 2344
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
| 1 - 10 | 11 - 16 | >>>>>>

Tovább szűkítem a találatok körét:

Keresés