Keresés eredménye

A találat a megadott adóhatósági eljárás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Új első fokú adóhatósági eljárás
Kérdés: Az adóhatóság 2013-ban a 2010-es év néhány hónapjára áfaellenőrzést tartott. A jogerős másodfokú határozatot - jogorvoslati eljárásban - hatályon kívül helyezték, és az elsőfokú adóhatóságot új eljárásra kötelezték. Időközben a cég az adóhiányt és a késedelmi pótlékot megfizette. El kell számolni az adóhiányt és a szankciókat? A befizetett összeget az adóhatósággal szembeni követelésként kell kimutatni? Amennyiben ennek ellenére el kell számolni (2010. évre jelentős hiba), indokolt a nem vizsgált időszakokra önellenőrzést is végrehajtani, vagy várjuk meg az új eljárás eredményét?
Részlet a válaszból: […]helyező határozat jogerőre emelkedése időszakában. Ha ez utóbbi még 2013-ban történt, akkor az adóhatósághoz a jogerős másodfokú határozat alapján befizetett adóhiány és késedelmi pótlék valóban az adóhatósággal szembeni követelés lesz, természetesen azonosan az adóhatóságnál ilyen címen kimutatott befizetéssel. Ha viszont a jogerős másodfokú határozatot csak 2014-ben helyezték jogerősen hatályon kívül, akkor csak 2014-ben lehet sztornírozni,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6423
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: