Keresés eredménye

2 találat a megadott adósságrendezés tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Termelői hitelek adósságrendezése II.
Kérdés: Észrevétel a Számviteli Levelek 66. szám 1395. kérdésre adott válaszhoz. A 215/2002. Korm. rendelet alapján adott adósságrendezési támogatást a rendelet kitöltéséhez adott, az FVM által készített segédlet szerint nem fejlesztési célú juttatásként, hanem egyéb bevételként kell elszámolni. Tehát téves a válasz, miszerint a tőketartalékba kell helyezni. A 215/2001. Korm. rendelet 2. §-a (1) bekezdésének a) pontja bevételnövelő és költségcsökkentő támogatásokról rendelkezik. A 215/2002. Korm. rendelet és a hozzá kiadott segédlet pedig - mint jogszabály - egyéb bevételkénti elszámolást ír elő. Kérem, hogy válaszukat vizsgálják felül és korrigálják.
Részlet a válaszból: […]hiteleinek adósságrendezési programjáról szól. A Korm. rendelet külön nem rendelkezik az elszámolásról, de az 5. §-ának (5) bekezdése, 10. §-ának (2) bekezdése egyértelművé teszi, hogy a támogatást a támogatás igénylésének időpontjában fennálló hitelek törlesztésére kell fordítani. (Ez alól kivétel az aszálykárral sújtott, hitellel nem rendelkező mezőgazdasági termelők kárenyhítő támogatása.) A Korm. rendelet hivatkozott előírásából következik, hogy a fennálló hitelek törlesztésére fordított támogatás nem költségeket csökkentő, bevételt növelő támogatás, azt az Szt. 77. §-a alapján nem lehet egyéb bevételként, illetve a 86. §-a alapján rendkívüli bevételként elszámolni, azt az agrártámogatások igénybevételének általános feltételeiről[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. március 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1622
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Termelői hitelek adósságrendezése I.
Kérdés: Társaságunk a 215/2002. Korm. rendelet alapján vissza nem térítendő támogatásban részesült, amit hiteltörlesztésre fordított. Könyvelésünkben a támogatást árbevételként számoltuk el, és csökkentettük a társasági adó alapját. Helyesen jártunk el? A Számviteli Levelek 66. szám 1395. kérdésre adott válaszban nem ez a megoldás szerepel.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. március 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1621
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,