Keresés eredménye

2 találat a megadott akkreditáció tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Akkreditációs díj aktiválása
Kérdés: Szakközépiskolánk interaktívtábla-használati felnőttképzési programját akkreditáltatta. A program akkreditációs díja 70 E Ft. Ki lehet-e mutatni a program akkreditációs díját a vagyoni értékű jogok között?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4294
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Intézményi akkreditáció áfamentessége
Kérdés: Korlátolt felelősségű társaság nyelvoktatással foglalkozik (nyelviskola). A felnőttképzésről szóló törvényben foglaltak alapján intézményi akkreditációval rendelkezik. Az Áfa-tv. 85. §-a (2) bekezdésének b) pontja értelmében áfamentes számlát kell kibocsátania?
Részlet a válaszból: […](2) bekezdése b) pontjának együttes olvasata alapján az egyéb oktatás körébe tartozó, adómentes szolgáltatásnak minősülnek az áfa rendszerében. Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben a kft. nyelvoktatási tevékenységének gyakorlása valamilyen más jogszabály alapján hatósági engedélyhez és/vagy képesítéshez is kötött, akkor az előző bekezdésben említett áfa alóli mentesség csak akkor áll fenn, ha a kft. birtokában van e hatósági engedélynek, illetve ha a kft. javára tevékenykedők között legalább 1 olyan természetes személy van, aki a más jogszabályban foglalt képesítési követelményeknek igazolt módon megfelel [Áfa-tv. 85. §-ának (3) bekezdése]. Feltételezve, hogy a kft. a fentiekben kifejtett feltételeket teljesíti, nyelvoktatási tevékenysége áfafizetési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4110
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,