Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott akkreditáció tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Akkreditációs díj aktiválása

Kérdés: Szakközépiskolánk interaktívtábla-használati felnőttképzési programját akkreditáltatta. A program akkreditációs díja 70 E Ft. Ki lehet-e mutatni a program akkreditációs díját a vagyoni értékű jogok között?
Részlet a válaszból: […]szakközépiskola tevékenységét. Az Szt. 80. §-ának (2) bekezdése szerint azonban a 100 E Ft egyedi beszerzési érték alatti vagyoni értékű jog a használatbavételkor
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. szeptember 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4294
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Intézményi akkreditáció áfamentessége

Kérdés: Korlátolt felelősségű társaság nyelvoktatással foglalkozik (nyelviskola). A felnőttképzésről szóló törvényben foglaltak alapján intézményi akkreditációval rendelkezik. Az Áfa-tv. 85. §-a (2) bekezdésének b) pontja értelmében áfamentes számlát kell kibocsátania?
Részlet a válaszból: […]nyelvoktatási tevékenysége keretében végzett képzései közül azok, amelyek önálló programakkreditációval is rendelkeznek, az Áfa-törvény 85. §-a (1) bekezdése i) pontjának és ugyanezen paragrafus (2) bekezdése b) pontjának együttes olvasata alapján az egyéb oktatás körébe tartozó, adómentes szolgáltatásnak minősülnek az áfa rendszerében. Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben a kft. nyelvoktatási tevékenységének gyakorlása valamilyen más jogszabály alapján hatósági engedélyhez és/vagy képesítéshez is kötött, akkor az előző bekezdésben említett áfa alóli mentesség csak akkor áll fenn, ha a kft. birtokában van e hatósági engedélynek, illetve ha a kft. javára tevékenykedők között legalább 1 olyan természetes személy van, aki a más jogszabályban foglalt képesítési követelményeknek igazolt módon megfelel [Áfa-tv. 85. §-ának (3) bekezdése]. Feltételezve, hogy a kft. a fentiekben kifejtett feltételeket teljesíti, nyelvoktatási tevékenysége áfafizetési kötelezettséget nem keletkeztet. Ebből következően ezen szolgáltatásáról kiállított számláiban áfát nem tüntethet fel/nem háríthat át, ugyanakkor azonban köteles e számlákban az adómentességre utaló jogszabályi (áfatörvényi) hivatkozást, vagy egyéb, az adómentességet egyértelműen alátámasztó utalást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4110
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,