Keresés eredménye

2 találat a megadott alapítványi juttatás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Alapítványnál étkezési és szállásköltség elszámolása
Kérdés: Az alapítvány cél szerinti tevékenysége a város zenei életének fejlesztése. A zenei fesztiválok alkalmával az alapítvány fizeti a fellépő csoportok étkezési és szállásköltségét. Hogyan kell elszámolni? A cél szerinti tevékenység költsége vagy természetbeni juttatás? Adózni kell utána?
Részlet a válaszból: […]meghaladja az összes bevételt, az összes ráfordításba - az adott esetben - az étkezési és a szállásköltség is beletartozik.) Az előbbiek szerinti számításnál figyelmen kívül kell hagyni az Szja-tv. előírásai szerint adómentes természetbeni juttatásokat, továbbá azokat a szolgáltatásokat, amelyek nem tartoznak a természetbeni juttatások közé. [A kérdésben leírt költségek közül ilyen a szállásköltség, és ezért az Szja-tv. 69. §-a (7) bekezdésének b) pontja szerinti számításnál csak az étkezési költségeket kell figyelembe venni.] Amennyiben a fellépő csoportok étkezési költsége címén felmerült összeg meghaladja az alapítvány beszámolójában kimutatott összes ráfordítás 10 százalékát, vagy több, mint az adóévre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. június 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3728
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Alapítványi juttatások elszámolása
Kérdés: Egy 12 osztályos iskola mellett működő alapítvány célja - többek között - a diákok kreativitásának fejlesztése, tanfolyamok, ismeretterjesztő előadások szervezése, tehetségkutatás, a tehetségek ismereteinek fejlesztése, gondozása. Mindezek megvalósítása érdekében szakköröket, kirándulásokat szervez. Megteheti-e, hogy a diák résztvevőktől minimális hozzájárulást kér ezekhez a rendezvényekhez, és ha igen, hogyan kell ezt elszámolnia?
Részlet a válaszból: […]adómentes a juttatás, még akkor sem, ha egyébként az előzőekben felsorolt feltételek fennállnak. Ez alól kivétel, ha a magánszemély a gyógyításával közvetlenül összefüggésben kap természetbeni formában valamilyen vagyoni értéket. Ilyenkor, ha az adómentesség egyéb feltételei fennállnak, nem kell vizsgálni azt, hogy a magánszemély és a juttató szervezet között milyen kapcsolat van. Adómentes, ha olyan alapítványból, közalapítványból, egyesületből történik kifizetés, amely egyáltalán nem folytat vállalkozási tevékenységet, és az alapítók, adományozók, csatlakozók az adományaik után semmiféle adóval kapcsolatos kedvezményi lehetőséggel nem éltek. Ebben az esetben nem feltétele az adómentességnek a közhasznú jogállás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. augusztus 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 796
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,