Keresés eredménye

2 találat a megadott albérlet tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Lakhatás havi piaci értékének kimutatása
Kérdés: Társaságunk szálláshely-szolgáltatás besorolású ingatlannal rendelkezik, amelyben távoli lakhellyel rendelkező dolgozóinknak biztosítunk tartósan lakhatást. Az albérleti hozzájárulás adómentességének dolgozóink megfelelnek. A lakhatás havi piaci értékét 60.000 Ft/hó/fő összegben állapítottuk meg. Ezt az értéket a főkönyvi könyvelésben szeretnénk kimutatni, ennek számviteli elszámolásához kérjük segítségüket. A felmerült rezsiköltségek, karbantartási költségek áfája szerintünk visszaigényelhető, mivel szálláshely-besorolású az ingatlan, és kizárólag a vállalkozás érdekében kerül használatba. Társasági adó szempontjából is kérjük állásfoglalásukat.
Részlet a válaszból: […]számlán - elkülönítetten - összegyűjteni:- az ingatlan (az épület) terv szerinti értékcsökkenési leírása, karbantartása;- az épület rendeltetésszerű használatának biztosítása érdekében felmerülő költségek, mint a takarítás, a világítás, a fűtés költségei, esetleg a portaszolgálat kapcsán felmerülő költségek;- az épületen belüli szobák, közös helyiségek, étkező, konyha berendezési, felszerelési tárgyainak bekerülési értéke a használatbavételkor stb.Az 554. számlán éves szinten összegyűjtött közvetlen önköltséget célszerű a férőhelyek számával elosztani, és megállapítani az egy főre jutó éves közvetlen önköltséget (ebből annak a havi értékét). Ez az érték alátámaszthatja a társaság által kalkulált lakhatás havi piaci értékét. A lakhatás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. április 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 7580
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
2. találat: Albérlet vidéki munkavállalóknak
Kérdés: Cégünk albérletet biztosít vidéki munkavállalóinak. A cég a bérleti díjas számlákat saját nevére kapja a bérbeadóktól, és közvetlenül fizeti ki. Keletkezik-e a magánszemélynek ezzel jövedelme, vagy a cégnek járulékfizetési kötelezettsége?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5737
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,