Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott APEH-irányelv tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kötelezőek-e az APEH-irányelvek?

Kérdés: Az adótörvények helyenként úgy vannak megszerkesztve, hogy alkalmazásuk, értelmezésük magyarázatra szorul. A törvényi előírások helyes alkalmazása érdekében időnként megjelennek az Adó újságban PM- és APEH-elnöki irányelvek. Az irányelvekben leírtak alkalmazása kötelező-e a vizsgálatok során az APEH Megyei Igazgatóságok ellenőreire nézve?
Részlet a válaszból: […]a jogszabály végrehajtásának fő irányára és módszerére, továbbá eligazítást nyújt az ügyintézéssel összefüggő elvi és gyakorlati kérdésekben. A tájékoztató olyan tényt és adatot, eljárást vagy módszert közöl, amelyet a jogszabály végrehajtásáért felelős szervnek ismernie kell, illetőleg amely az ügyfélnek kötelezettsége teljesítéséhez eligazítást nyújt. Az irányítás eszközeiben foglaltak az érintett szervezetre, szervezeti egységre és annak alkalmazottaira kötelező érvényűek, az ügyfélre nézve pedig közvetve[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. november 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3411
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: