Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott árfolyamnyereség elhatárolása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Árfolyamnyereség elhatárolása

Kérdés: A társaság devizabetéttel és devizaköveteléssel rendelkezik. Az év végi átértékelés következtében nem realizált árfolyamnyereséget kell elszámolnia. A mérlegkészítés időszakában, a forint erősödése miatt a decemberi árfolyamnyereség jelentős arányban nem tud realizálódni. Van-e lehetősége a társaságnak - például céltartalékolással, értékvesztéssel - ezt ellensúlyozni?
Részlet a válaszból: […]kötelezettségekre kell, illetve jelentős és időszakonként ismétlődő jövőbeni költségekre lehet. A forint erősödéséből adódóan keletkező árfolyamveszteségre - mivel az előbbi követelményeknek nem felel meg, az Szt. az ilyen jogcímen történő céltartalékképzést nem nevesíti - nem lehet. Értékvesztést kell elszámolni az Szt. 55. §-ának (1) bekezdése szerint a devizás követeléseknél is, ha a vevő, az adós minősítése esetén az indokolt. Ha indokolt az értékvesztés elszámolása, akkor az értékvesztéssel csökkentett devizás követelést kell átértékelni. Az árfolyamnyereség[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5404
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,