Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott árubemutató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Áru-, termékbemutatón nyújtott vendéglátás, ajándékozás

Kérdés: Gyártó és kereskedő cég áru-, termékbemutató alkalmával vendégül látja az érdeklődőket, a megrendelők ajándékot kapnak. Keletkezik-e adó-, tb-fizetési kötelezettség?
Részlet a válaszból: […]mennyiségével, akkor az adómentes természetbeni juttatásnak minősül. Amennyiben a vendéglátás mértéke ezt a mennyiséget meghaladja, akkor az a természetbeni juttatás reprezentációnak minősül, ami után a kifizetőnek 44 százalékos szja-, valamint 11 százalékos egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettsége keletkezik. Nem keletkezik adófizetési kötelezettsége a kifizetőnek az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.19 pontja alapján az ajándék juttatása esetén, ha annak összege alkalmanként az 500 forintot nem haladja meg. Ha a kérdés alapján a megrendelők ezen összeghatár feletti értékben kapnak ajándékot, esetükben a juttatás (a juttató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 374

2. találat: Fogyasztás az árubemutatón

Kérdés: Számviteli Levelek 13. szám 242. kérdésre adott válasz aktualizálása
Részlet a válaszból: […]Szja-tv. 69. §-a (7) bekezdésének aa) pontja szerint a kifizetőnek (gazdálkodó szervezetek és költségvetési szervek esetében) nem kell megfizetnie a reprezentáció értéke után számított adóból azon összeget, amely nem több, mint az adóévre
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 354

3. találat: Fogyasztás az árubemutatón

Kérdés: Az árubemutatón elfogyasztott étel és ital után kell-e személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást fizetni?
Részlet a válaszból: […]évi 3. számában.) E tájékoztató egyebek között kitér az árubemutatókon fogyasztott étel, ital utáni közterhekre is. Megállapítása szerint a termék (áru)-bemutatókon elfogyasztott étel, ital értéke után a kifizetőt akkor nem terheli jövedelemadó- és egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség, ha az árubemutató megfelel az "üzletpolitikai (reklám) célból, bárkinek, azonos feltételekkel és módon, nyilvános körülmények[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 242
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,