Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átalakulás időpontja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Meghiúsult egyesülés

Kérdés: Önkéntes pénztárak 2010. 01. 01-jével szándékoztak egyesülni. Az egyesülés ezzel a dátummal meghiúsult, de 2010. 07. 01-jével újabb egyesülés lesz. A szereplők ugyanazok. Az idei évben van egy közös működési szakasz. Milyen időpontra kell visszaállítani a könyvekben az eredeti állapotot? Január 1-jére, vagy arra az időpontra, amikor kiderült, hogy meghiúsul az egyesülés?
Részlet a válaszból: […]1-jében határozzák meg. Ennek alapvető oka az, hogy az átalakulás napjával kell a végleges vagyonmérleget (és az azt alátámasztó számviteli beszámoló mérlegét) mind az egyesülő, mind az egyesüléssel létrejövő szervezeteknek elkészíteni, az egyesülő társaságok (az adott esetben az önkéntes pénztárak) az átalakulás napjával (tehát január 1-jével, július 1-jével) szűnnek meg, amiből az következik, hogy az egyesüléssel létrejövő önkéntes pénztár csak az átalakulás napját követő napon kezdheti meg a tevékenységét. A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4618
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,