Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átlagár alkalmazása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Átlagár alkalmazása

Kérdés: Vásároltunk 14 db tenyészkant EU-tagországból. A számlán 13 db 1800 euró/db egységáron, 1 db 0 euró/db értéken, ajándékként szerepel. Hogyan kerül könyvelésre, milyen értéken aktiváljuk?
Részlet a válaszból: […]szállítóval szemben [T 161 - K 455]. Az ajándékként kapott, a 14. tenyészkant is az 1800 eurós értéken kell állományba venni, de nem a szállítóval, hanem a rendkívüli bevételekkel szemben [T 161 - K 9891], amely bevételt halasztott bevételként időbelileg el kell határolni. Amennyiben a társaság a tenyészkanokról csoportos nyilvántartást vezet, akkor a 14 tenyészkan egy nyilvántartás szerinti egységet jelent, amely esetben az egyedi tenyészkan bekerülési értékét a 13 tenyészkan bekerülési értéke [13 x 1800 = 23 400 euró] alapján kell számításba venni [azaz 1671,4 euró]. [Itt kell megjegyezni, egy-egy tenyészkan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. augusztus 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 3786
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,