Keresés eredménye

A találat a megadott autómosó tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Önkiszolgáló autómosó üzemeltetése
Kérdés: Az egyik kft. önkiszolgáló autómosót kíván üzemeltetni. Milyen nyilvántartást szükséges vezetni? Van-e erre vonatkozóan valamilyen speciális előírás? A kft. tevékenységi köre a NAV-hoz be van jelentve. Ha mindezen tevékenységgel kapcsolatosan egyéb információ van a birtokukban, kérem, osszák meg velünk!
Részlet a válaszból: […]amelyeket az önkiszolgáló autómosót üzemeltetőnél szigorú számadású kötelezettség alá kell vonni, és valamennyin elszámolt összeget árbevételként és fizetendő áfaként könyvelnie kell.Az önkiszolgáló autómosó automata módjára, pénzbedobással is üzemeltethető. Ez esetben az automata a befizetett (bedobott) összegről elismervényt ad, és a befizetett összegeket ellenőrző szalagján összesíti. A pénzautomata ürítésekor a ténylegesen megszámolt, meglévő pénzérmék összegét (értékét) a pénztárban pénztári bevételi bizonylaton rögzíteni kell, összevetni az automata szerinti pénzmennyiséggel. Eltérés elvileg nem lehet. A visszaélések elkerülése érdekében indokolt, hogy a pénzautomata[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6833
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: