Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bejelentés elmulasztása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Az üzleti évre áttérés bejelentésének elmulasztása

Kérdés: Mit tehet az a vállalkozás, amelyik 2001-től a naptári évtől eltérő üzleti évre kíván áttérni, de elmulasztotta ennek bejelentését?
Részlet a válaszból: […]mérlegfordulónap megváltoztatását a megelőző naptári év augusztus 15-ig kell bejelentenie. A naptári évtől eltérő üzleti évre 2001-ben történő áttérés esetén a bejelentési kötelezettségnek 2000. december 31-ig kellett eleget tenni. A bejelentés elmulasztása nem zárja ki az áttérést, de az adóhatóságnak joga van a mulasztás miatt bírságot kiszabni. Ennek mértéke késedelmes bejelentés esetén 100 ezer forintig, ha a mulasztást az adóhatóság állapítja meg, 200 ezer forintig, újabb határidő kitűzése esetén ennek kétszereséig terjedhet. A mulasztási bírság kiszabásánál az adóhatóságnak mérlegelési joga van. Lehetőség van továbbá kérelemre vagy hivatalból annak mérséklésére, elengedésére. Az elengedés és mérséklés kivételes méltányosságból történhet. Méltánylást jelentő körülmény bírságmérséklésre,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. január 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 20
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,