Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott belföldi tevékenység tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Off-shore cég belföldi tevékenysége

Kérdés: Off-shore cég esetén belföldi tevékenységnek minősül-e, ha pénzeszközeinek egy részét nem bankban kamatoztatja, hanem a magasabb kamatszázalék miatt kölcsönadja egy belföldi társaságnak? Másképpen: nem veszíti-e el az off-shore státusát emiatt?
Részlet a válaszból: […]szolgáltatásnyújtás ellenértéke, mivel - kizárásos alapon - annak teljesítési helyét a főszabály szerint kell meghatározni [Áfa-tv. 15. §-ának (1) bekezdése]. Ha pedig a tevékenységet egyéb pénzügyi szolgáltatásként minősítenénk (felülemelkedve a hitelintézeti törvényen), az Áfa-tv. 15. §-a (5) bekezdésének d) pontját kellene alkalmazni. Vagyis akár ez, akár az volna a helyes besorolás, mivel mind a nyújtó, mind a megrendelő belföldi, az ügylet belföldi teljesítési hellyel bír.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. december 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 480
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Külföldi állampolgár: áfa

Kérdés: Külföldi állampolgárságú bt.-tag teljesít szolgáltatást Franciaországban. Időközönként átutalják részére a szerződés szerinti díjat. Kell-e áfát fizetnie?
Részlet a válaszból: […]belföldön nem adóztatható, de az Áfa-tv. 32. §-ának (2) bekezdése alapján a bt. áfalevonási joggal ugyanúgy élhet, mintha belföldre végezte volna a közvetítést. Amennyiben a külföldi állampolgárságú magánszemély adóalanykénti bejelentkezése a kérdés, úgy a helyzet a következő: a magánszemély elméletileg áfaalany ugyan (mert rendszeresen saját nevében bevételszerző tevékenységet folytat - Áfa-tv. 4. §), önmagában azonban ez a tevékenysége nincs az áfa-törvény tárgyi hatálya alatt [mert nem belföldön teljesített szolgáltatásnyújtásról van szó - Áfa-tv.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. május 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 210
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,