Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bérelt telephely tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Magánszemélytől bérelt telephelyen műhely építése

Kérdés: A kft. egy magánszemélytől több éve bérel egy telephelyet, amit tárolásra használt. A kft. bővítette tevékenységi körét, és a bérelt telephelyen műhelyt szeretne építeni. A szükséges építési engedély megvan. A magánszemély hozzájárult az építéshez. A bérleti szerződést 20 évre meghosszabbítják. Az épület fenntartási költségei a kft.-t terhelik. A kft. könyveiben hogyan szerepeljen az épület?
Részlet a válaszból: […]mintha azt a saját telkén építtette volna meg. (Nem minősül idegen ingatlanon végzett beruházásnak.) Ebből következően, a rendeltetésszerű használatbavételkor a kft.-nek az ingatlanok között kell aktiválnia, és az aktivált épület bekerülési értéke alapján az értékcsökkenési leírást megállapítani. Mivel az épületet a magánszemélytől bérelt telephelyen építették meg, az évenként elszámolandó értékcsökkenési leírás összegének meghatározásakor célszerű a 20 évre meghosszabbított bérleti szerződésre tekintettel lenni, továbbá arra, hogy a 20. év végével[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1912
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: