Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beruházási támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beruházási pályázattal elnyert támogatás

Kérdés: Társaságunk beruházási pályázathoz kapcsolódóan elnyert 850 millió Ft támogatást. Ezt a 412. számlára kell könyvelni? A támogatás lehívása utólagos, a pályázatban meghatározott eseményekhez kapcsolódik. A rendelet lehetőséget adott arra, hogy előleget igényeljünk. Az MVH a támogatás 30 százalékát átutalta. Ezt már lehet a 412. számlára könyvelni? Ha nem, akkor hogyan kell könyvelni?
Részlet a válaszból: […]kapcsolódó támogatási szerződés konkrétan tartalmazza azt a jogszabályt, jogszabályi helyet (a törvény, a rendelet számát, paragrafusát), amely alapján a pályázattal elnyert támogatást nevesítetten a tőketartalékba kell helyezni. Ha a támogatási szerződés ilyen jogszabályi hivatkozást nem tartalmaz, a folyósított támogatást nem lehet a tőketartalékba helyezni (nem lehet a 412. számlára könyvelni), azt az általános számviteli előírások szerint a rendkívüli bevételek között kell - a támogatás folyósításakor - elszámolni.A támogatás kapcsán igényelt előleget az igényléskor nem lehet könyvelni, csak a tényleges folyósításkor, a pénzmozgással egyidejűleg: T 384 - K 4799 (453). A kapott előleget a folyósítóval szembeni kötelezettségként kell kimutatni mindaddig, amíg a támogatással megvalósuló beruházás részben vagy egészen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6148