Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beszerzés költségei tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Beszerzés előtt felmerült költségek

Kérdés: Egyedi igényeknek megfelelő gépet szerzünk be, amelyet külföldön gyártanak. A gyártás során külföldre történő utazások (repülőút) szükségesek a gép paramétereinek egyeztetése érdekében. Ezen tárgyalások, egyeztetések kiadásai (utazás, napidíj, gépkocsibérlet stb.) a gépet megrendelő kft.-nél költségek lesznek, vagy a majd elkészült és üzembe helyezett egyedi gép bekerülési értékében kell figyelembe venni?
Részlet a válaszból: […]megfelelő gép külföldön történő előállításához szükséges speciális ismeretek átadása, a különböző megoldások közötti választás, egyeztetés - ha más módon nem oldható meg - igényli a külföldre történt utazást. Így az egyedi géphez egyértelműen hozzákapcsolhatók a külföldre utazás költségei (repülőjegy), napidíj, a külföldön igénybe vett gépkocsibérlet, szállás költségei stb., amelyeket az egyedi gép bekerülési értékében kell számításba venni.Az előbbiek szerinti költségeket (a napidíj kivételével) - a megfelelő bizonylat alapján - közvetlenül az egyedi gép beruházási számláján kell elszámolni, azokat az 5. számlaosztályban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6150
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,