Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bevallási nyilatkozat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bevallási nyilatkozat - 2016

Kérdés: A 2016-tól érvényes szabályozás szerint a 2015. év jövedelmei kapcsán először használható új bevallási mód a bevallási nyilatkozat. Nem világos a feltételrendszer. Mely jövedelmek esetén, kik választhatják? Van-e kizáró feltétel? Kérem részletes válaszukat!
Részlet a válaszból: […]nem tehető. Idetartoznak a tőkejövedelmek (kamat, osztalék, árfolyamnyereség, vállalkozásból kivont jövedelem), az önkéntes pénztári adomány, illetve az egymillió forintot meghaladó ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem. További feltétel, hogy a bevételből a magánszemély tételesen ne vonjon le költségeket, a jövedelemszámítás során csak a 10 százalékos vélelmezett költséghányadot érvényesítse. Nem választható a bevallási nyilatkozat, ha valaki adóalap-, illetve adókedvezményt kíván érvényesíteni, vagy már érvényesített az adóelőleg során, de akkor sem, ha az 1+1 százalékon kívül rendelkező nyilatkozatot ad. Nem zárja ki a bevallási nyilatkozat megtételét, ha a magánszemély jogszerűen tett nyilatkozatot a munkáltatójának az ekho alkalmazására, egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmet szerzett, vagy a jogviszony megszűnésével összefüggő különadó alá tartozó jövedelme volt az adóévben. Mindezeken kívül emlékeztetünk arra a régi keletű szabályra is, hogy nem választható semmilyen bevallási módszer, így a bevallási nyilatkozat sem akkor, ha a magánszemélynek adóhatósági közreműködés nélkül, önadózóként kell elkészítenie a bevallását. Erre akkor van szüksége például, ha valaki[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 6878
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: