Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott bevételi határ tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Bevételi határ (eva) 2004-ben

Kérdés: Hogyan alakul a bevételi határ az evában, milyen szabályok vonatkoznak a bevételi határ túllépése miatt 2003. évben az evából kiesettekre? Mi minősül bevételnek 2004-től?
Részlet a válaszból: […]által történő értékhatár meghaladását is - a 2004. évre jogszerűen bejelentkezhet az Eva-tv. hatálya alá, ha a bejelentés időpontjában megfelel a bejelentkezésre vonatkozó valamennyi feltételnek. Ebben az esetben tehát az adózó mentesül az eva ismételt választásának négy adóévre vonatkozó korlátozása alól. Fontos pontosító rendelkezés az Szt. hatálya alá nem tartozó adóalanyok esetében, hogy bevételnek a vállalkozási (gazdasági) tevékenységgel összefüggésben, vagy arra tekintettel bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték minősül, beleértve az áthárított általános forgalmi adót is. Vagyoni értékként nevesíti a törvény a kereskedelmi utalványt, és meghatározza, hogy kereskedelmi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. január 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1565
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Kapcsolt vállalkozás és a bevételi határ (eva)

Kérdés: Az eva választhatóságánál felső korlát a 15 milliós árbevétel. Amennyiben az árbevétel jelentős része kapcsolt vállalkozástól származik, és ezt a bevételt az eva számításánál 2-szeres szorzóval kell figyelembe venni, akkor ez érinti-e a felső, 15 milliós árbevételhatárt, vagy a "duplázás" csak az adó kiszámítására vonatkozik?
Részlet a válaszból: […]bevételről. Az összes bevétel magában foglalja természetesen az árbevételt is. A kapcsolt vállalkozás miatt a bevétel duplán való figyelembevétele nem érinti a 15 millió forintos felső bevételi határt, tekintettel arra, hogy a kapcsolt vállalkozás miatti szabály alkalmazása az eva alapjának megállapításánál
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1047
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,