Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott csatornamű tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Csatornamű-fejlesztési hozzájárulás módosítása

Kérdés: Társaságunk 1999-ben szennyvízhálózat-használatbavételi hozzájárulást fizetett, amelyet az eredménytartalék terhére számolt el. 2001-ben a Csatornázási Műveknek a 2000. évi vízfogyasztás alapján további összeget kellett fizetnünk csatornamű-fejlesztési hozzájárulás címén. 2001-től az új Szt. szerint ezt az összeget ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jognak kell tekinteni. Ezzel társaságunk nem egy új jogot kapott, hanem a korábban megszerzett, elszámolt hozzájárulást módosították. Mi a helyes elszámolás?
Részlet a válaszból: […]jogszabályra hivatkozással történt a hozzájárulás megfizetése, akkor az adózás előtti eredményt nem kell növelni.) A közműfejlesztési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatos követelményeket a Számviteli Levelek 29. számában az 568. kérdésre adott válaszban ismertettük. Ennek alapján a csatornamű-fejlesztési hozzájárulást csak akkor kell az ingatlanokhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogként elszámolni (és el kell számolni akkor is, ha az egy korábban megfizetett, de az akkori elszámolás szerint ilyen jogcímen nem lehetett az eszközök között kimutatni), ha jogszabályban nevesített hozzájárulásról van szó, ha a hozzájárulás megfizetése alapján[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. április 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 667
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,