Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott egyházi intézmény tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyház által fenntartott intézmény számvitele

Kérdés: Egyház által fenntartott, állami költségvetésből támogatott oktatási, szociális intézmény egyházi szervezetnek minősül-e a számviteli törvény szempontjából?
Részlet a válaszból: […]szervezetek közé kell besorolnia. A leírtakból következik, hogy az egyház által alapított, létrehozott, fenntartott oktatási, szociális intézményt az egyház besorolhatja a vállalkozások közé (mert például kft. formájában kívánja működtetni), és akkor a számviteli törvény vállalkozókra érvényes előírásai szerint kell a könyveket vezetni, a beszámolót elkészíteni, az államháztartás szervezetei közé, mert költségvetés alapján kívánja elszámoltatni, és akkor az államháztartás szervezetei beszámolási és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 249/2000. (XII. 24.) Korm. rendelet szerint kell eljárni, egyéb szervezetek közé, mert alapítványként kívánja az egyház működtetni, és akkor a beszámolókészítés és könyvvezetés során a 224/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet előírásait kell alkalmazni, de működtetheti az egyházi jogi személyekre vonatkozó előírások szerint is, mint az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. július 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 291
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,