Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elemi kár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elemi kár elszámolása

Kérdés: A kft.-nek 278 ha mustár fővetésű növénye volt. Ebből 26 ha-t elemi kár ért, amelyből betakarítani semmit nem tudtunk. Ha a 26 ha közvetlen költségét átvezetnénk az egyéb ráfordításokba, akkor hogyan könyveljük a gazdasági eseményt, ha a gazdaság kettős könyvvezetése mellett elsődlegesen a 6-7. számlaosztályba könyvel (kapcsolódó tételek: 581, 582)?
Részlet a válaszból: […]ráfordítások között elszámolandó saját előállítású eszközök és saját teljesítmények közvetlen önköltségen számított értékét. Így a káresemény közvetlen költségeit saját előállítású eszközök aktivált értékeként is el kell számolni (így biztosítható, hogy a saját termelésű készletek állományváltozása a mérlegben és az eredménykimutatásban megegyezzen). A számviteli elszámolás egyik lehetséges módja: 1. A saját termelésű készlet állományba vétele T 25. Saját termelésű készletek K 791. Saját termelésű készlet átvezetése (másodlagosan: T 598. Saját termelésű készletek állományváltozása ellenszámla K 581. Saját termelésű készletek állományváltozása) 2. A saját termelésű készlet átminősítése áruvá T 791. Saját termelésű készlet átvezetése K 25. Saját termelésű készletek (másodlagosan: T[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. július 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 5511
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: