Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott élettartam tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Maradványérték módosítása

Kérdés: Ha egy tárgyi eszköz kalkulált használatbavételkori maradványértéke magasabb, mint a bekerülési értéke (pl. anyakoca), akkor nem lesz terv szerinti értékcsökkenése? Ha később tartósan lecsökken a maradványértéket befolyásoló hízósertés-felvásárlási ár, akkor módosítható-e a maradványérték?
Részlet a válaszból: […]használatbavétel, az üzembe helyezés időpontjában - a rendelkezésre álló információk alapján, a hasznos élettartam függvényében - kell meghatározni. Bár a törvény egyértelműen nem zárja ki a maradványérték módosításának a lehetőségét, de azt az új Szt. 53. §-ának (3) bekezdése szerint a terv szerinti értékcsökkenés megváltoztatásához kapcsolja. A hivatkozott előírásból az következik, hogy ha a vállalkozó szempontjából meghatározó jelentőségű tárgyi eszköznél (az adott esetben az anyakocánál) az adott eszköz használatának időtartamában (a tenyésztésbe állításkor meghatározott hasznos élettartamban), az adott eszköz értékében és ebből következően várható maradványértékében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2001. április 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 106
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,