Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elfekvő készlet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Elfekvő készlet minősítése

Kérdés: Elfekvő készletre meddig köteles a társaság értékvesztést elszámolni, illetve köteles-e elszámolni, vagy egyből selejtezhető?
Részlet a válaszból: […]megrongálódott, akkor egyértelmű, hogy értékvesztést kell elszámolni. Amennyiben az adott készletelem felhasználása, értékesítése kétségessé vált, felesleges, és ez már hosszabb ideje így van, azaz elfekvő készlet, akkor is értékvesztést kell elszámolni, ha a készletelem eredeti formájában van, ha nem bontották szét alkotórészeire, ha nem semmisült meg, illetve ha nem vált teljes mértékben használhatatlanná. Az Szt. szerint a készlet értékének csökkentését - a különbözetnek értékvesztéskénti elszámolásával - addig a mértékig kell elvégezni, hogy a készlet a használhatóságnak (az értékesíthetőségnek) megfelelő, a mérlegkészítéskor, illetve a minősítés elvégzésekor érvényes (ismert) piaci értéken (legalább haszonanyagáron, illetve hulladékértékben) szerepeljen a mérlegben. Ebből az is következik, hogy egy adott készletnél elszámolt értékvesztés összege[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 914
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,