Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott energiahatékonyság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bitumentartály - energiahatékonyság?

Kérdés: Cégünk aszfaltkeverő telep beszerzésének részeként bitumentartályokat vesz, melyek fűtése nem gázzal, hanem árammal fog történni, ezért a bitumentartályok beszerzése energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás. A bitumentartályok bekerülési értéke meghatározható külön beruházásként. Alkalmazható-e ebben az esetben a társaságiadó-törvény 22/E. § (4) bekezdésének a) pontja? Mely esetben kell alkalmazni a b) pontot?
Részlet a válaszból: […]például egy épület szigetelése, amelynek kizárólag az a célja, hogy energiát takarítsanak meg a fűtéssel. A bitumentartály-beruházásnak nem kizárólagos célja a magasabb energiahatékonyság elérése, ezért az elszámolható költség ez esetben a különbözeti módszer [22/E. § (4) bekezdés b) pont] szerint határozandó meg. Az elszámolható költség tehát ez esetben az a többletköltség, amely egy olyan, hasonló, kevésbé energiahatékony[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. február 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 8432
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: