Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott engedélyhez kötött tevékenység tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Engedélyhez kötött tevékenység felfüggesztése (eva)

Kérdés: Az Eva-tv. szerint nem választhatják az evát olyan adóalanyok, akik a PSZÁF engedélyéhez kötött tevékenységet folytatnak. Amennyiben a cég már nem folytat ilyen tevékenységet, de a vállalkozás korábbi szolgáltatásai miatt az engedélyköteles tevékenység szerepel a társasági szerződésben, kell-e a társasági szerződést módosítani, az engedélyt visszaadni az eva választhatóságához, vagy elegendő-e az, ha a cégnek nincsenek ilyen tartalmú kimenő számlái, azaz jelenleg nem végez ilyen szolgáltatást?
Részlet a válaszból: […]törvényben meghatározott eltérésekkel - például: értékpapír nyilvános forgalomba hozatala esetén a tájékoztató és a nyilvános ajánlattétel közzétételéhez (zártkörű forgalomba hozatal esetén elegendő a bejelentés); befektetési szolgáltatási tevékenység, kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenység végzéséhez, valamint árutőzsdei szolgáltatási tevékenység folytatásához; pénzügyi szolgáltatás és kiegészítő pénzügyi szolgáltatás nyújtásához; biztosítási, biztosítási alkuszi, többes biztosítási ügynöki és biztosítási szaktanácsadói tevékenység folytatásához. Ugyanakkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1048
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,