Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott értékesítési költség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Értékesítés érdekében felmerült költségek elszámolása

Kérdés: A társaság ruha-nagykereskedelemmel foglalkozik, az árut részben belföldről, részben külföldről szerzi be. A megvásárolt termékeket a kft. saját maga csomagolja, márkajelzéssel ellátott dobozba, tasakba, vállfára helyezi az áru jellegének, a vevő igényeinek megfelelően, valamint méret- és kezelési útmutató címkét ragaszt a csomagolóanyagra. A társaság év közben a készleteiről folyamatosan mennyiségi és értékbeni nyilvántartást nem vezet, év végén leltározással állapítja meg a készlet értékét. A csomagolóanyag- és címkevásárlást hogyan helyes elszámolni? A továbbeladásról kiállított számlán a csomagolóanyagot tételesen nem tüntetjük fel.
Részlet a válaszból: […]hozzákapcsolhatók. A kérdésben szereplő költségek az értékesítéssel kapcsolatosan merülnek fel (számos esetben a vevő igényeihez igazítva), és mint ilyenek, az értékesítési, forgalmazási költségek közé tartoznak. Az értékesítési költségeket a saját termelésű készletek közvetlen önköltsége nem tartalmazhatja, vásárolt készleteknél pedig nem minősíthetők az eszköz használati értékét növelő munkafolyamat költségeinek. A leírtak alapján a csomagolóanyag, a címke bekerülési (beszerzési) értékét anyagköltségként kell azok felhasználásakor elszámolni, míg az áruk beszerzési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. március 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 1645
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: