Számviteli Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott eurókölcsön tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Eurókölcsön törlesztése forintban

Kérdés: A cégnek 1000 euró rövid lejáratú kölcsöne van, amely kötelezettséget 260 Ft/euró árfolyamon tart nyilván. A kölcsönből az esedékességkor törleszt 800 eurót a devizaszámláján szereplő 300 Ft/euró árfolyamon. A kölcsönt folyósító a maradék 200 euró kifizetését forintban kéri teljesíteni. A forintban történő kifizetés értékének meghatározása hogyan történjen? Mekkora összeget kell átutalni a kölcsönt nyújtó forintszámlájára?
Részlet a válaszból: […]átutalni, akkor a kölcsönszerződést módosítani kell. A kölcsönszerződés módosításakor a feleknek meg kell állapodniuk abban, hogy a 200 euró helyett az adós milyen forintösszeget utaljon át, és ezen összeget a módosított szerződésben rögzíteni kell. A kölcsönszerződés módosításával (amelyet mindkét félnek a könyvviteli nyilvántartásán át kell vezetnie!) valójában az euróban fennálló kölcsön megszűnik, helyébe lép a forintkölcsön. A kölcsönszerződés módosításakor az euró árfolyamát a feleknek kell meghatározniuk, hiszen ezen árfolyammal állapítható meg a forintkölcsön összege. Logikusnak az tűnik,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Számviteli Levelek adatbázisban: 4121
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: