Meleg étel biztosítása

Kérdés: A cég a dolgozók részére megrendeli és kihozatja a meleg ételt. Erről a cég nevére készül a számla. Ebben az esetben hogyan kell elszámolni az étkeztetést? Milyen nyilvántartás szükséges?
Részlet a válaszából: […] ...és dologi költségeit is) a személyi jellegű egyéb kifizetések közöttkell elszámolni (könyvelési tétel: T 558 – K 1, 2, 3, 467, azaz anyagköltség,igénybe vett szolgáltatás, munkabér és járulékai, értékcsökkenési leírás,illetve ezek együttes összegére...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2008. március 20.
Kapcsolódó címke:

Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...értékcsökkenési leírásuk);c) a reggelihez, a vacsorához beszerzett élelmiszer számlázott – áfa nélküli – bekerülési értéke anyagköltségként;d) a reggeli, a vacsora adagolásával, felszolgálásával kapcsolatos költségek: az elszámolt közvetlen munkabér és...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék: