Vendéglátás: üzemi konyha

Kérdés: Társaságoknál üzemi konyha működik. Üzleti partnereinket sok esetben az üzemi konyhában látjuk vendégül. A reprezentációval kapcsolatos áfát levonjuk. A szolgáltatott reprezentációról belső számlát készítünk, amely alapján a szolgáltatás értékét árbevételként számoljuk el a reprezentációs költségekkel szemben. A reprezentációs szolgáltatás után keletkezik-e áfafizetési kötelezettség?
Részlet a válaszából: […] ...eszközeinek terv szerinti értékcsökkenését az 57. számlacsoportban, egy éven belül elhasználódó eszközeinek bekerülési értékét anyagköltségként az 51. számlacsoportban;= felhasznált anyagok értékét az 51. számlacsoportban;= az igénybe vett...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. augusztus 1.
Kapcsolódó címke:

Vendéglátás nyersanyagának nyilvántartása

Kérdés: A vendéglátóegységeinknél a felhasznált nyersanyagokat az árukészletek között tartjuk nyilván. Helyes-e gyakorlatunk? A különböző szakkönyvekben – e témában – egymástól teljesen eltérő álláspontokkal találkozunk.
Részlet a válaszából: […] ...a vendéglátó tevékenységhez felhasználják. (Ezért nem az eladott áruk beszerzési értékeként kell felhasználásukat elszámolni, hanem anyagköltségként!)Téves az a minősítés, amelyik a végzett vendéglátó tevékenység alapján minősíti a vendéglátáshoz...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. október 25.
Kapcsolódó címkék: