Meleg étel biztosítása

Kérdés: A cég a dolgozók részére megrendeli és kihozatja a meleg ételt. Erről a cég nevére készül a számla. Ebben az esetben hogyan kell elszámolni az étkeztetést? Milyen nyilvántartás szükséges?
Részlet a válaszából: […] ...és dologi költségeit is) a személyi jellegű egyéb kifizetések közöttkell elszámolni (könyvelési tétel: T 558 – K 1, 2, 3, 467, azaz anyagköltség,igénybe vett szolgáltatás, munkabér és járulékai, értékcsökkenési leírás,illetve ezek együttes összegére...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2008. március 20.
Kapcsolódó címke:

Vendéglátás: üzemi konyha

Kérdés: Társaságoknál üzemi konyha működik. Üzleti partnereinket sok esetben az üzemi konyhában látjuk vendégül. A reprezentációval kapcsolatos áfát levonjuk. A szolgáltatott reprezentációról belső számlát készítünk, amely alapján a szolgáltatás értékét árbevételként számoljuk el a reprezentációs költségekkel szemben. A reprezentációs szolgáltatás után keletkezik-e áfafizetési kötelezettség?
Részlet a válaszából: […] ...eszközeinek terv szerinti értékcsökkenését az 57. számlacsoportban, egy éven belül elhasználódó eszközeinek bekerülési értékét anyagköltségként az 51. számlacsoportban;= felhasznált anyagok értékét az 51. számlacsoportban;= az igénybe vett...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2002. augusztus 1.
Kapcsolódó címke: