Étkezés vállalati üdülőben

Kérdés: Hogyan kell a vállalati üdülőben felszolgált étkezés költségeit elszámolni, számlázni? A társaság saját tulajdonú üdülőjében egyrészt szálláshelyet, másrészt az igénylőnek étkezést is kínál. Az étkezés úgy történik, hogy a közeli vendéglátótól megrendeljük az ebédet, amit ők kiszállítanak, az üdülőben csak az étel melegítése és felszolgálása történik. A reggelihez és a vacsorához mi vásároljuk meg az élelmiszert, amit adagolunk és felszolgálunk. Az üdülési díj külön-külön tartalmazza a szállás, illetve az étkezés díját. A szállást 15 százalékos áfakulccsal számlázzuk, de milyen kulccsal számlázzuk az étkezést?
Részlet a válaszából: […] ...érdekében felmerült tételek előzetesen felszámított áfája levonható.Kérdés lehet az, hogy mire kell a számlázott étkezési díjnak fedezetet nyújtania.A vállalati üdülőben zajló étkezés, étkeztetés költségei (a kérdésben megadott információk alapján):a)...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 30.
Kapcsolódó címkék:  

Önköltségszámítás az eladási árból visszaszámítással

Kérdés: Az Szt. ad arra lehetőséget, hogy az egyszerűsített éves beszámolót készítő a saját termelésű készlet értékét a még várhatóan felmerülő költségekkel és a kalkulált haszonnal csökkentett eladási áron is meghatározhatja. Ennek a módszerére kérnék javaslatot, mivel a szakirodalomban még ezzel nem találkoztam.
Részlet a válaszából: […] ...az önköltség típusú árképzés fordítottjáról van szó: a közvetlen önköltség számított értékére rátéve a kalkulált hasznot, fedezeti hányadot, állapítható meg az ár!)A kalkulált haszon – az előbbiekből következően – a közvetlenül el nem...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. július 22.
Kapcsolódó címke: