Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...vett szolgáltatások költségeit (ideértve a nyersanyagok beszállításának a költségeit is) az 52. számlacsoportban, a saját konyhán foglalkoztatottak (szakácsok, felszolgálók, konyhai személyzet stb.) elszámolt közvetlen munkabérét és a közvetlen bérek járulékait...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék:  

Sportbérletek könyvelése

Kérdés: Hogyan kell könyvelni a dolgozók részére térítésmentesen biztosított fitnesz-, illetve teniszbérletet?
Részlet a válaszából: […] ...(31 százalék): T 561 – K 473;= munkaadóijárulék-fizetési kötelezettség (3 százalék): T 563 – K 463;nem a vállalkozás által foglalkoztatottaknál az utóbbi kettő helyett:= egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség (11 százalék): T 562 – K 463...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2001. december 6.