Munkahelyi étkeztetés saját konyhán

Kérdés: Konyhát is üzemeltető vendéglátó-ipari kft. alkalmazottai számára természetbeni juttatásként biztosítja a munkahelyi étkezést. Az egy dolgozó által elfogyasztott étel értékét úgy határozzák meg, hogy kiszámítják az egy adag elkészítéséhez felhasznált különböző nyersanyagok értékét, és ezt számolják el személyi jellegű egyéb kifizetésként. Helyes az így kiszámított önköltségi ár? Mi lesz az áfafizetés alapja, ha a kiszámított önköltségi ár a külsősök által fizetendő menüár 40-50%-a vagy 60-70%-a?
Részlet a válaszából: […] ...asaját konyha üzemeltetésének (tárgyi eszközei amortizációjának, bérletidíjának, a fűtés, világítás, takarítás, karbantartás, javítás) költségeivel is,továbbá az elkészítés személyi jellegű ráfordításaival (a konyhai alkalmazottakmunkabérével, a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. március 16.
Kapcsolódó címke:

Saját konyha üzemeltetése

Kérdés: Kapcsolódva a Számviteli Levelek 73. számában az 1518. kérdésre adott válaszhoz, sajátos problémánk van. Társaságunk – egy húsipari rt. – saját konyhát üzemeltet. A saját konyhánál saját előállítású termékeket is felhasznál. A saját dolgozók térítés nélkül kapnak napi egyszeri étkezést. A saját dolgozókon kívül térítési díj ellenében más vállalkozások alkalmazottai is étkezhetnek. Hogyan kell a kapcsolódó gazdasági eseményeket elszámolni?
Részlet a válaszából: […] ...ezen tárgyi eszközök bérleti díját az 522. számlán, az üzemeltetés (fűtés, világítás, takarítás stb.), továbbá a karbantartás, a javítás költségeit,= a felhasznált anyagok értékét az 51. számlacsoportban,= az igénybe vett szolgáltatások költségeit az 52...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. szeptember 16.
Kapcsolódó címkék: